Aleksi Mutka tuore junioripäällikkö

Pelaajien paluumuutto VaLePan organisaatioon saa iloista jatkoa. Aiemmin Olli Kunnari aloitti liigan kakkosvalmentajana ja lentopallolinjan vetäjänä. Nyt viime kauden libero Aleksi Mutka aloittaa syyskuun alusta VaLePan junioripäällikkönä.

Mutka on saanut juniorikoulutuksensa Tampereella KaLessa ja Rantaperkiön Iskussa. Liigaura Iskussa alkoi jo 17-vuotiaana. Viime keväänä kypsyi päätös, että lentopalloura saa jäädä.

– Kevään ja kesän aikana sain etäisyyttä lentopalloon ja loppukesästä aloin kiinnostua junioripäällikön tehtävästä, kertoo Mutka päätöksestään hakea valmennuspäällikön tehtävää.

Mutka on työskennellyt aiemmin kaksi lukuvuotta koulunkäynninohjaajana Sääksjärven koululla Lempäälässä. Sääksjärven koulussa on n. 800 oppilasta esikoulusta 9. luokkaan asti. Perustehtävän lisäksi hän teki myös opettajan sijaisuuksia.

– Kiinnostuin tehtävästä, koska minulla on kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta ja toisaalta oman pelaamisen kautta vahva lentopallotausta. Odotan innolla tulevaa kautta. Ihan ensimmäiseksi haluan kuitenkin tarkasti perehtyä, mitä ja miten on toimittu aiemmin. Onneksi edelliset tehtävän haltijat Olli Kunnari ja Janne Kangaskokko ovat helposti saatavilla. Minulla on paljon ajatuksia tulevasta tehtävästä, joita haluan viedä eteenpäin perehtymisen jälkeen, Mutka pohtii tulevaa tehtäväänsä.