Sastamalan puulaakibiitsin mestaruudet ratkottiin Vinkissä

Sastamalan puulaakibiitsin mestaruus ratkaistiin lauantaina 7.8. Joukkueita lähti kisaan kahdeksan. Sää Vinkissä oli ihanteellinen lukuunottamatta puuskittaista tuulta. 

Turnaus pelattiin kahdessa lohkossa ripeällä tahdilla. Joukkueille kertyi päivän aikana viisi täysimittaista peliä ilman varsinaisia taukoja. Kuntokin siis pääsi jonkinmoiseen osaan. Alkulohkojen voittajiksi pelasivat Saara ja Pirita sekä Esa ja Saku, kakkosia olivat Ryypät sekä Pasi ja Emmi.

Välieristä finaalin jatkoivat lohkovoittajat ja lohkokakkoset pronssiotteluun.

Finaalissa Saara (Esko) ja Pirita (Rantanen) esittivät teknisesti parasta biitsiä, mitä puulaakissa on tähän mennessä nähty ja ottivat selkeän 2-0 -voiton Esasta (Ränkman) ja Sakusta (Jokinen). Samalla saatiin historian ensimmäiset naismestarit ”avoimessa” sarjassa. Kolmannen sijan ottivat isä ja poika Ryyppä puhtaalla 2-0 -voitolla.

Vähintään kymmenen erää biitsiä viidessä tunnissa on aika kova tinki. Osa pelaajista jo hieman huokailivat tingin jälkeen, mutta kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä.

Arto Heinisuo