VIIKKOKATSAUS: C-nuorilta nappisuoritus

Cev Cupin ottelussa Ford Store Levoranta (Valepa) – Modena Volley, ei tähtiloistoa puuttunut, eikä jättänyt täpötäyttä Vexve Areenaa kylmäksi. Normaalisti Olympia- ja MM-turnauksissa nähdyt pelaajat, kuten Bruno, Leal ja Nimir olivat aivan yhtä kovia pelimiehiä kuin odottaa saattoi. Ainoaa tähteään Earvin N’Gapeth seurasi ottelun lähes kokonaan vaihtonurkkauksesta. Upeaa oli myös huomata kuinka paljon innokkaita lentisfaneja oli kertynyt Vexve Areenalle tapaamaan omia esikuviaan nimikirjoituksia ja yhteiskuvia odottaen. Voitiin siis puhua koko Suomen lentopallotapahtumasta.

Suurilla stadioneilla totuttautuneet tähdet olivat kuitenkin yllättävän paljon vaikeuksissa kotijoukkueen leijasyöttöjen kanssa. Tässä mahtaakin olla heikko kohta Modenan tapaista joukkuetta vastaan! Kuinka käy seuraavassa kohtaamisessa kun Valepa matkustaa tällä viikolla Italiaan vesisateen ja +9 asteen keskelle?

C-tytöt 07 säilyttivät paikkansa valtakunnallisen sarjan A-poolissa, voittaen kolmesta päivän ottelusta kaksi. Päivän ensimmäisessä ottelussa vastassa oli pääkaupungin suurseura Puma Volley. Turnaus alkoi lupaavasti kun ensimmäinen erä tuli yllättävänkin helposti punapaidoille 25-13. Pienen hyvänolon tunteen ja Puman heräämisen jälkeen ottelu venyi kolmanteen erään saakka jossa voittaja ratkaistiin jatkopalloille asti, jonka kuitenkin voitti Valepa numeroin 16-14.

Päivän toisessa ja kolmannessa ottelussa, vastassa olivat Laihian Luja ja Nurmon Jymy TT. Luja laittoi hyvin hanttiin voittaen ensimmäisen erän, mutta Valepan pelin alkaessa toimia, vei punapaidat ottelun näytöstyyliin 25-20 ja 15-5. Etenkin keskihyökkäys oli välillä erittäin upeaa katsottavaa. Turnausvoitto ratkesi kun Puma ja Luja ottelusta irtosi riittävät sarjapisteet.

Kolmas ottelu Nurmon Jymyä vastaan, valmentaja Osku Pihlajamäki tarjosi peliaikaa turnauksessa vähemmän pelanneiden kesken. Tärkeintä että jokainen pääsee kokeilemaan omia taitojaan oman ikäisiään vastaan. Ottelu päättyi Nurmon Jymyn voittoon erin 0-2.

Valmentajien Oskun ja Paven kommentit peleistä: Kaksi peliä niihkeetä, mutta voitettiin. Kolmas peli oli ohipeli, vastustajakin oli kyllä hyvä. Tytöt vähän jännittivät ensimmäistä sm sarjan pelejä. Kahdesta ekasta pelistä taisteluvoitot, vaikka ihan omalle tasolle ei vielä päästy. Kolmannen pelin lataus vähän katosi kun ennen peliä jo varmistui seuraavankin kierroksen a-poolipaikka. Hienoa, että kaikki kummiskin pääsi pelaamaan ja fanit olivat aika huikeat!

Tyttöjen kommentit turnauksesta: Pave on mukava valkku!

Seuraava turnaus pelataan Kangasalla tai Mikkelissä.

C-tytöt 08 onnistuivat monin tavoin omassa turnauksessaan häviten ainoastaan yhden erän kolmesta ottelusta. Edellisestä turnauksesta hampaan koloon jäi useat syöttö- ja hyökkäysvirheet. Onkin erityisen upeaa huomata kun harjoituksissa tehdyt asiat ovat tuottaneet tulosta ja opitut asiat ovat menneet eteenpäin. Tätä tukee valmentajan sanoin myös tilastot, joita turnauksessa seurattiin.

Valmentajien kommentit turnauksesta: Onnistunut syöttö- ja vastaanottopeli pohjustivat turnausvoiton. Aijemmissa turnauksissa tyttöjen ongelmaksi muodostui suorat syöttö- ja hyökkäysvirheet. Turnauksen tilastot kertovat, että peliä on pystytty kehittämään niiltä osin, Kolmeen peliin syöttövirheitä 7 kappaletta ja suoria hyökkäysvirheitä 10. Ässäsyöttöjä komeat 17 kappaletta. Osa vastustajista peluutti kahta yli-ikäistä pelaajaa kuusikossaan, mutta se ei onneksi tyttöjen peliä sekoittanut. Seuraavan kolmen viikon aikana nelos paikan passia pitää pystyä kehittämään. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Päivän ainoan erän vei Säkylä Urheilijat kun jatkopalloille kääntynyt avauserä päättyi 28-26 erävoittoon. Ilmeisesti tästä sisuuntuneena Valepa osoitti vahvoja otteitaan ja vieden turnauksen kaikki muut erät lähes näytöstyyliin. Valmentajan sanoin, tästä on hyvä jatkaa!

C-pojat kamppailivat oman turnauksensa Kosken Liikuntahallissa. Turnauksen kakkossija tarjosi hyvää viihdettä myös kotisohvalle, kun facebookin kautta lähetetty striimi pyöri erinomaisesti. Kiitos Koskelle että pystyivät järjestämään turnauksen niin, että pojat ehtivät illalla vielä ajoissa Valepa – Hurrikaani Mestaruusliiga-juhlaotteluun, jossa kunnioitettiin muistaen entistä Valepa kapteenia ja nykyistä valmentajaa Antti Eskoa paidan noston merkeissä.

Turnauksen saldoksi kertyi kaksi voittoa järjestäjäseurasta Kosken Kaiusta ja Vilppulan Tähdestä. Turnauksen viimeinen peli päättyi Kristiinan Vesan voittoon erin 0-2. Päivästä jäi kuitenkin positiivinen maku, alun jännityksen jälkeen.


Valmentajien kommentit: Perinteisen alun jännityksen jälkeen päästiin omalle tasolle. Viimeisessä pelissä harmilliset pienet virheet toi häviön. Hienoa oli nähdä, että joukkue on päässyt taas askeleen eteenpäin. Kaks voittoa on keskimääräistä parempi kuin häviö. Tappio jäi kaivelemaan kun herättiin vasta toisessa erässä.

Kapteenin kommentti: Peli oli vaihtelevaa, hyviä onnistumisia ja heikkoja hetkiä.
Koutsi peluutti hyvin!

Yksi pelaaja haluaa haluaa lähettää iskälle terveisiä!