Lentopallolinja

Hae opiskelemaan Lentopallolinjalle Sastamalaan! Lentopallolinjalla yhdistät korkealaatuisen lukiokoulutuksen tai ammatillisen koulutuksen ja kehittymisen lentopalloilijana. Linjan opiskelijana voit saada 20 opintopistettä tavoitteellisesta harjoittelusta.

Kuva @henniinavisuals

Lentopallolinjan opiskelijat harjoittelevat tavoitteellisesti kahtena aamuna viikossa VaLePan kotihallissa Vexve areenalla. Laadukkaat aamutreenit luovat edellytykset kehittyä urheilijana seuraavalle tasolle.

Sastamalassa pystyt suorittamaan toisen asteen opinnot ja yhdistämään harjoittelun. Lentopallolinja tarjoaa mahdollisuuden lentopallon aamuharjoitteluun Vammalan lukion ja SASKY koulutuskuntayhtymän opiskelijoille.

 • Mahdollisuus osallistua lajitreeneihin 2–3 aamupäivänä viikossa
 • Voit osallistua harjoitusohjelmassa oleviin leireihin
 • Aamutreeneihin osallistuville ja heidän huoltajilleen järjestetään syksyllä infotilaisuus, jossa kerrotaan käytännön järjestelyistä
 • Jokaiselle opiskelijalle tehdään ammatillisiin opintoihin yksilöllinen suunnitelma
 • Urheilun ja opintojen yhdistäminen vaatii sinulta opiskelijana vastuullisuutta ja ahkeruutta

Lentopallolinjalla opiskeleva harjoittelee tavoitteellisesti kahtena aamuna viikossa. Lentopallolinjan valmennuksesta vastaa JunnuValepa ja linjan valmentajana toimii Saara Esko. Olet tervetullut tutustumaan linjan harjoituksiin, ota yhteyttä Saaraan, p. 050 593 6317 ja sovi sopiva aika!

Lentopallolinjalle voidaan valita vuosittain 20 opiskelijaa. 

Lentopallolinjan Virtuaaliesittely

Sastamalan Lentopallolinjan Virtuaaliesittely järjestettiin Teamsissa 23. tammikuuta. Jos tapahtuma lipsahti ohi, ei hätää, sillä tästä voit katsoa tallenteen virtuaaliesittelystä.

Virtuaaliesittelyssä ovat mukana linjan valmennuksesta vastaava Saara Esko, Vammalan lukion rehtori Leeni Kirvesmäki sekä JunnuValepan junioripäällikkö Miia Lähteenmäki ja sihteeri Jaakko Pirttikoski.

Juho Turri lentopallolinjalta ylioppilaaksi, sähköasentajaksi ja Mestaruusliigaan

Vammalan lukion ja Saskyn lentopallolinja tarjoaa Sastamalassa erinomaisen mahdollisuuden yhdistää toisen asteen opiskelu ja lentopallo. Ensimmäistä kautta VaLePan liigajoukkueessa pelaava Juho Turri hyödynsi tilaisuuden koko skaalan. Hän valmistui keväällä Saskysta sähköasentajaksi ja 5.12.2023 Juho lakitettiin ylioppilaaksi Vammalan lukiosta. 

Pelaaminen, asuminen ja liikkuminen

Sastamalasta ja Sastamalan läheisyydestä löytyy monta tasokasta joukkuetta ja seuraa, josta löytyy varmasti jokaisen tasolle hyviä vaihtoehtoja kehittyä harjoittelun ja koulunkäynnin ohella aina juniorisarjoista liigajoukkueisiin asti. Esimerkkeinä lähellä olevat seurat eri sarjatasoilla tällä hetkellä. 

 • Lähellä olevat liigajoukkueet: VaLePa ja LP-Vampula
 • Lähellä olevat 1-sarjajoukkueet: LP-Vampula ja Luja Lukko/Lempo Volley/Rantaperkiön Isku
 • Lähellä olevat 2-sarjajoukkueet: VaLePa ja LP-Vampula

Lentopallolinjan opiskelijan on mahdollista pelata juniori- ja/tai aikuissarjoja.

Sastamalaan pääsee päivittäin kätevästi linja-autolla ja junalla esimerkiksi Tampereelta, Nokialta, Huittisista ja Porista.

Vammalan lukiolla ei ole asuntolaa, mutta Vammalan lukiolta voi tiedustella asumismahdollisuuksia Sastamalassa. Kauempaa tulleidenkin on helppo löytää vuokra-asunto läheltä koulua ja harjoittelupaikkoja.

Näin haet Lentopallolinjalle

Sastamalan Lentopallolinjalle voit hakea kevään yhteishaussa Opintopolussa Lentopallo- ja urheilulinjan hakulomakkeella. Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on 20.2.–19.3.2024.

Linjalle hakeva voi saada 20 valintapistettä. Korkeintaan 10 pistettä saa peruskoulun päättötodistuksesta (lukuaineiden keskiarvo) ja 10 pistettä urheilullisista saavutuksista ja harrastuneisuudesta. Pisteytyksessä noudatetaan lajiliittopisteytyksen periaatteita. Pisteytys tehdään yhteistyössä Valepan kanssa.

Urheilupisteet

 • 5,1 – 6: lajin huippulahjakkuus (lähellä ikäluokan kansainvälistä tasoa, joukkuelajeissa johtava pelaaja/urheilija maajoukkueessa)
 • 4,1 – 5,0: ikäluokan maajoukkueurheilija (joukkuelajit), SM-mitalitaso (yksilölajit)
 • 2,1 – 4,0: SM-pistesijoilla (yksilölajit), alue-, piirijoukkuetaso, maajoukkue-ehdokas (joukkuelajit)
 • 1,0 – 2,0: seuratason aktiivi, ei meriittejä
 • 0 pistettä: käytetään vain jos ei ole mitään tietoja

Soveltuvuuspisteet

Pisteytyksessä huomioidaan mm. seuraavia seikkoja (ei tärkeysjärjestyksessä):

 • lajin harjoittelu- ja/tai valmennusolosuhteet
 • hakijan edellytykset/motivaatio opiskeluun
 • hakijan urheilullinen potentiaali ja monipuolisuus
 • muut mahdolliset seikat

Lentopallo- ja urheilulinjalle valittavan opiskelijan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,0.

Lisätietoa lentopallolinjasta ja hakemisesta: 

Sasky.fi/ – Lentopallolinja

Vammalanlukio.fi – Lentopallolinja

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen kevään 2024 yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu