VaLePan C-tytöt SM-hopealle Kuortaneella

VaLePan C-tytöt taistelivat seurahistorian ensimmäisenä  tyttöjoukkueena SM-mitaleille 9.-10.4. Kuortaneen Urheiopistolla pelatussa lopputurnauksessa. SM-finaaliviikonloppuun oli selviytynyt ikäluokan 16 parasta tyttö- ja 12 poikajoukkuetta. 

Lauantain alkulohkonsa VaLePa voitti kaadettuaan vakuuttavalla pelillään OrPon, Salon Viestin sekä WoVon. Turnauksen avauserä heti juhlallisten avajaisten perään meni vielä jännittäessä, mutta tämän jälkeen ei lohkovoittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Sunnuntain ratkaisupeleihin päästiin lähtemään hyvillä mielin, ja puolivälieränsä Nurmon Jymy TL:ää vastaan VaLePan vei ylivoimaisella esityksellä 2-0 (25-12, 25-11). Välierässä kohdattiin sitkeästi puolustava Laihian Luja. Ottelusta muodostuikin todellinen jännitysnäytelmä  kannustusjoukkojen pitäessä tunnelman katossa. Lopulta Iida Pihlajamäki sinetöi ässällään VaLePan historiallisen SM-mitalin erälukemin 2-1 (25-19, 26-28, 15-11). Loppuottelussa Suomen mestaruuden vei lopulta ansaitusti Nurmon Jymy TT erin 0-2 (12-25, 21-25). VaLePasta huokui läpi viikonlopun erinomainen ryhmähenki. Joukkueen vahvuuksia ovat tiivis joukkuepuolustus sekä monipuolinen hyökkäyspeli kaikilta pelipaikoilta.

VaLePan hopeaoukkueessa pelasivat Ella Dörig, Ella Heiskanen, Jasmin Järvensivu, Helmi Kelloniemi, Iina Laaksonen, Iida Pihlajamäki, Maria Santala, Siiri Sarkonen sekä turnauksen All Stars -kentälliseenkin valitut Siiri Kannisto ja Saara Tyrkkö. Valmennuksesta vastasivat Osku Pihlajamäki ja Pave Vuorenmaa. 

aLePan C-tytöt SM-hopealle Kuortaneella