VIIKKOKATSAUS: D-pojat pääsivät tutustumaan Vareliuksen upeaan saliin – järjestäjiltä kiitosta toimivuudelle

Mestarien Liigan toinen osaottelu Portugalin suurseuraa Benficaa päättyi kirvelevään 1-3 tappioon Vexve Areenalla. Valepa pystyi haastamaan vieraita ensimmäisen erän verran kun erävoitto napattiin jatkopalloilla. Tappio Benficasta avasi toisen, lentopallofanien silmin, sitäkin upeamman mahdollisuuden. Mahdollisesti koko Cev Cupin ennakkosuosikki Modena Volley tarjoaa tähtiensä saattelemana maailmanluokan kohtaamisen Vexve Areenalla. Ottelu pelataan keskiviikkona 10.11.2021 klo 18:30.

Joukkue koostuu lukuisista Olympia- ja Maailmanmestaruuksia voittaneista pelaajista, kuten brasilialaiset Bruno Rezende ja Leal, ehkäpä maailman paras yleispelaaja  Earvin N`Gapeth, koti EM-kisoissa Hakametsässä vakuuttavasti esiintynyt hollantilainen Nimir Abdel-Aziz, sekä lukuisia muita. Joukkuetta valmentaa italialainen Andrea Giani.

Tätä ainutlaatuista lentopallo-ottelua kannattaa tulla jokainen vähän kauempaakin katsomaan!

Lahjaehdotus kaikille iseille: Lipunmyynti otteluun on avattu osoitteessa:


B-pojat Focus Active kamppailivat oman Lounaisen A-pooliturnauksensa Sylvään liikuntasalissa. Turnaus alkoi erinomaisesti erävoitolla Rantaperkiön Iskua vastaan. Rikkaiden vaiheiden jälkeen suunta muuttui ja Isku heräsi ensimmäisen hävityn erän jälkeen vieden seuraavat erät ja lopputulokseksi jäi 1-2 avausottelussa. Ottelun pisteentekijöiksi kunnostautui yleispelaaja Ville Vainio 11 pisteellä ja hakkuri Topi Tuomisto 9 pisteellä.

Päivän toinen kamppailu käytiin Loimaan Jankkoa vastaan. Ottelu tarjosi varmasti paljon viihdyttäviä palloralleja seuraajille kun ensimmäistä erää käytiin tasatahtiin aina 15-16 saakka, kunnes Loimaa hoiteli erän lopun lähes virheettä 20-25. Toinen erä tarjosi vähintäänkin yhtä tiukkoja hetkiä kun piste pisteeltä joukkueet pyrkivät saavuttamaan erän voittoa. Erä oli hyvinkin tasainen aina tilanteeseen 23-23, kunnes Jankko sortui kahteen peräkkäiseen virheeseen ja B-pojat nappasivat erän itselleen. Kolmas ja päivän viimeinen erä päättyi kotijoukkueen selkeämpään erävoittoon 25-21. Ottelun tehopelaajat olivat jälleen tuttu kaksikko Vainio-Tuomisto (13-11). Ottelussa nähtiin paljon upeita puolustuksia, jonka kapellimestarina toimi libero Anselmi Ryyppä.

B-tytöt Mustang pelasivat oman turnauksensa Huittisissa. Päivän saldona jokaisesta ottelusta voitot ja vain yksi erätappio. Päivän ensimmäisenä vastustajana vastassa oli naapurikunnan Vampulan Urheilijat eli VU. Ottelun käynnistyminen tuotti pienoisia vaikeuksia kun kotijoukkue voitti ensimmäisen erän vakuuttavasti 25-18. Kahteen seuraavaan erään Sastamalasta matkaan lähtenyt Valepa hoiteli näytöstyyliin 20-25, sekä viimeisen erän 18-25. Kaikki onnistuivat pisteiden teossa hyvin tasaisesti, joista Lehtinen Kamilla ja Mannelin Sofia onnistuivat molemmat seitsemästi.

Päivän toisessa ottelussa ei käynnistymisessä ollut vaikeuksia vaan ottelu soljui jokaista erää myöten Valepan hallussa kuin joukkueen nimenkin perässä oleva Mustang moottoritiellä. Vilppulan Tähti kaatui suoraan erin 3-0.

D-pojat S-Max punainen saivat tutustua lauantaina uuteen Vareliuksen upeaan liikuntahalliin. Upea kotihalli keräsi paljon kiitosta, niin järjestäjiltä, kuin myös joukkueilta. Valoisan ja tilavan salin lisäksi turnausjärjestelyt on otettu erinomaisesti huomioon viidellä pukukopilla, kahvittelutilalla, sekä kiinteällä pöytäratkaisulla buffettia varten.

Itse turnaus toi tullessaan paljon hyviä suorituksia jokaiselle, sekä onnistumisia joukkueille. Päivän saldoksi kertyi ensimmäisestä ottelusta tasapeli erin 1-1 Oripään Urheilijoista eli OU:sta, kahdesta seuraavasta ottelusta Lempo Volleyta ja Ylöjärven Ryhtiä vastaan kaksi 2-0 voittoa. Viimeisestä ottelusta Ypäjän Yllätystä vastaan käytiin tiukkoja palloralleja, josta Ypäjä selvisi eränumeroin 0-2 voittajana. Päivän tärkeintä saantia oli koko joukkueen ilmapiiri, joka pysyi korkealla koko turnauksen ajan.

D-tytöt Explorer voitokkaina Vexve Areenalla. Lauantaina käytiin useampikin kotiturnaus samanaikaisesti kun B-poikien ja D-poikien lisäksi Vexvellä pelasivat omaa turnaustaan D-tytöt. Turnaus oli kokonaisuudessaan erinomaista, josta erityismaininta valmentaja Teemu Talvitieltä tuli joukkueen ilmapiirille ja taistelutahdolle ekasta pelistä viimeiseen. Vexvellä nähtiin ensimmäisessä ottelussa verkon toisella puolella Vampulan Urheilijat. Päivän ainoa erätappion kokenut Valepa taisteli lopputulokseksi 2-1 voiton. Erityisesti syöttöruudussa onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Päivän seuraavissa peleissä vastassa olivat Lapin Narvi-Pallo ja Koijärven Kunto. Molemmista peleistä lopputulokseksi tuli kaksi 2-0 voittoa. Hienoa oli huomata kuinka palloa pystyttiin koskemaan kolmesti eli mukana oli syötön jälkeen vastaanotto, hyvä passi ja hyökkäys. Myös syöttöruudussa jälleen kerran tuli onnistuneita suorituksia jokaiselle.

D-pojat S-Max. Sunnuntaina turnausvuorossa oli Valepalta ainoastaan yksi joukkue kun D-pojat S-Max musta matkusti Lempäälään kolmen pelin verran. Vastassa oli tutut joukkueet vuosien varrelta Lapin Narvi-Pallo, Isku-Veikot, sekä kotijoukkue Lempo Volley.

Päivän jokaisesta kohtaamisesta lopputulokseksi päästiin kirjaamaan Valepan 2-0 voitto, joten tuloksellisesti pelit olivat yhtä onnistuineita kuin suoritukset kentällä. Vaihtopelaajat pitivät hyvää kannustusta yllä kun tarkkojen passien avustuksella palloa pystyttiin hyökkäämään monen pelaajan kautta onnistuneesti. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia turnauksia.

Tulevat turnaukset ja ottelut: Sunnuntai on kotipelipäivä!

La 6.11. A-pojat, Oulunsalo

La 6.11. E-tytöt Punainen, Kangasala

La 6.11. E-pojat, Pirkkala

Su 7.11. E-tytöt Musta, Vexve Areena

                             Ottelut alkaen klo 11:30

Su 7.11. Miesten 2-sarja, Sylvää

                             Ottelu klo 15:00

Su 7.11. Naisten 2-sarja, Vesilahti

Su 7.11. Mestaruusliiga Valepa vs. Team Lakkapää

                             Ottelu klo 17:00