VaLePan A-pojat 4-sijalle SM-finaaleissa Joensuussa

Juho Turri syötti kovaa läpi turnauksen.

Oman seuran kasvateista koostuva VaLePan A-poikajoukkue oli selvittänyt tiensä viikonloppuna Joensuussa järjestettyyn SM-finaaliturnaukseen. Vaatimattoman kauden pelannut joukkue lähti rohkeasti haastamaan ennakkosuosikkeja, ja voittikin alkulohkon ottamalla yllätysvoiton PuijoWolleystä ja Lemposta, sekä sinnittelemällä Rantaperkiön Iskusta 1-2 tappion. VaLePa syötti vahvasti, vastaanotto toimi hienosti ja passari Matti Maijala tarjoili hienoja passeja etenkin laitahyökkääjille. Lauantai-iltana hotellille vetäytyi iloinen sakki, olihan välieräpaikka balsamia edellisten vuosien finaaliturnaushaavoihin.

Sunnuntaina pojat jatkoivat siitä mihin jäivät. Kempeleen Lentopallon koko miehistö oli ihmeissään, kun pukkipaidat puolustivat kenttäpuoliskoaan uhrautuvasti ja iskivät palloa kenttään vastustamattomasti. Loistavan ensimmäisen erän jälkeen tuli pojille heikompi vaihe. Vastaanotto hajosi ja vastustaja huomasi VaLePan ”sulamisen” kääntäen toisen erän itselleen. Ratkaisevassa kolmannessa erässä käytiin vielä tiukka taisto aina jatkopalloille saakka, mutta lopulta Kempele eteni loppuotteluun ja VaLePan päät painuivat alas.

– Unelmaa saatiin melkein jo koskettaa, niin lähellä se (finaaliottelu) oli, totesivat pettyneet pojat. Pronssiotteluun Puijoa vastaan ei joukkue löytänyt enää viikonlopun hyvää latausta, ja pronssimitalit matkasivat Kuopioon.

Kokonaisuutena VaLePa pelasi erittäin hyvän turnauksen. Kaikki pelaajat onnistuivat hienosti ja loppusijoitusta voidaan pitää hyvänä, ottaen huomioon että monta kovaa joukkuetta jäi taakse. Mainittakoon myös, että VaLePan yleispelaaja Juho Turri valittiin turnauksen AllStars-kentälliseen.

Kulta matkasi KaPolle pääkaupunkiseudulle ja hopea Kempeleelle.

Teksti ja kuvat Antti Turri.

VaLePan A-poikajoukkue:
Takarivissä valmentaja Teemu Ryyppä, Leevi Heikkilä, Topi Tuomisto, Veeti Hiitti, Jooa Rajamäki, Juho Turri, Matti Maijala ja Jokke Koskinen.
Eturivissä Veikka Vieras, Tuomo Kortesuo, Anselmi Ryyppä, Ville Vainio ja Arttu Kunnari, etualalla joukkueen lääkäri Jami Pajunoja.

VaLePan A-poikajoukkue:
Takarivissä valmentaja Teemu Ryyppä, Leevi Heikkilä, Topi Tuomisto, Veeti Hiitti, Jooa Rajamäki, Juho Turri, Matti Maijala ja Jokke Koskinen.
Eturivissä Veikka Vieras, Tuomo Kortesuo, Anselmi Ryyppä, Ville Vainio ja Arttu Kunnari, etualalla joukkueen lääkäri Jami Pajunoja.

VaLePan hakkurina mainion turnauksen pelannut Arttu Kunnari ohittaa Iskun torjunnan.

VaLePan hakkurina mainion turnauksen pelannut Arttu Kunnari ohittaa Iskun torjunnan.

Joukkueet avajaisseremonioissa.

Joukkueet avajaisseremonioissa.